Kultúra

A kultúrának fontos szerepe van az élet újraindulásában

Számos egyéb terület mellett a kultúra is a koronavírus-járvány időszakának nagy vesztesei közé tartozott, márpedig az élet újraindulásában ennek is fontos szerepe van - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A kultúrának fontos szerepe van az élet újraindulásában
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ballun Viktória Szavakon túl című kiállításának megnyitóján a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. budapesti székházában
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter Ballun Viktória Szavakon túl című kiállítását nyitotta meg a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. budapesti székházában. Beszédében hangsúlyozta, hogy a pandémia a közösségi életet gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítette, így akármilyen triviális is, ki kell most mondani: "jó, hogy itt vagyunk, jó, hogy van kiállítás".

Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a közösségi terek újra megteljenek élettel, és hangsúlyozta, hogy a magyarok büszkék a kultúrájukra, nyelvükre, örökségükre, hagyományaikra.

"Ha a kultúrára, a közösségi életre, a magyarságunkra, az identitásunkra, annak fejlesztésére és ápolására nem fordítunk erőforrást, akkor igazából mire is az a nagy küzdelem az erőforrások előállítása érdekében?" - tette fel a kérdést.

Végezetül közölte, Magyarország egyik legnagyobb vállalataként az MVM mindig figyelt arra, hogy társadalmi szerepvállalás keretében kivegye részét a magyar kultúra bemutatásából itthon és külföldön egyaránt.

Kapcsolódó írásaink