Kultúra

Koncertek és beszélgetés a Zeneakadémián

A Budafoki Dohnányi Zenekar napja

Koncertek, nyilvános próba és kötetlen beszélgetés várja a közönséget a Budafoki Dohnányi Zenekar BDZ-napján vasárnap a Zeneakadémián.

A BDZ-nap a Megérthető zene című ismeretterjesztő koncerttel kezdődik karmesteri magyarázattal. A hangversenyen Händel Messiásának Passió részét hallgathatja meg a közönség a zenekar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság tolmácsolásában.

A BDZoo Faktor – Állati tehetségkutató családi koncerten Saint-Saëns Állatok farsangja című műve szólal meg. Délután ingyenes műhelybeszélgetésre invitál a BDZ, amelyen Hollerung Gábor, a BDZ ügyvezető zeneigazgatója és Gyöngyösi Levente, a BDZ rezidens zeneszerzője beszélget egymással és a közönséggel. Később a BDZ ütősei „versenyre kelnek” a híres magyar ütőegyüttesekkel. A nap végén Mendelssohn I. szimfónája és Mozart Linzi szimfóniája hangzik el Hollerung Gábor vezényletével.

Kapcsolódó írásaink

Lisztről szól az ősz a Zeneakadémián

ĀFiatal tehetségek mellett hazai és világsztárokkal indul újra a koncertélet - Várdai István, Liszt-díjas csellóművész: Nagyon fontos megmutatni a fiataloknak, hogy ez miért több, mint munka