Kultúra

Több mint egymilliárd forintra pályázhatnak a produkciók

Dinamizálják a könnyűzenét

A Petőfi Kulturális Ügynökség nyílt napot rendezett a napokban kiírt, összesen 1,3 milliárd forint értékű pályázatairól.

„Dinamizálni szeretnénk a magyar könnyűzenét, a pénzügyi segítségben a produkciók minden résztvevője részesül a zeneszerzőtől a zenészen, a hangmérnökön át a roadokig, szállítókig, vizuális tervezőkig” – mondta Horváth László, a szakmai kollégium elnöke, a Fonó Budai Zeneház ügyvezető igazgatója. A könnyűzenei, világzenei és dzsesszprodukciók létrehozásának támogatására szóló, Legyen öröm a zene című pályázat keretösszege 400 millió forint. A magyar zenei menedzserek és zeneipari szervezetek támogatására 700 millió forint áll rendelkezésre.

A Kárpát-medence zenei közösségi hálózata című, 200 milliós keretösszegű pályázat célja, hogy hosszabb távon elősegítsék a hazai és határon túli koncerthelyszínek kiépítését. A szakmai kollégium tagjai Horváth László, Dénes Adél, Both Miklós zeneszerző, Cselőtei László, az NKA Hangfoglaló kollégium elnöke, ifj. Csoóri Sándor zenész, zeneszerző; Gőz László zenész, Mező Misi zenész és Muraközy Péter, az NKA Könnyűzenei kollégium elnöke. A pályázatok kiírásai a Kultura.hu honlapon érhetők el.

Kapcsolódó írásaink

Gyógyító melódiák

ĀHazánk is csatlakozik az Alzheimer-világhónap és a szeptember 21-i világnap rendezvényeihez, idén a zene terápiás hatása kerül a középpontba, amely hatékony eszköze az emlékek felidézésének