Kultúra

Kittenberger Kálmán Afrika-kutató kalandos életéről készítettek tévéfilmet

Vadászati és Természeti Világkiállítás

Kittenberger Kálmán, a nemzetközi hírű természettudós életébe nyújt betekintést Az utolsó vadászat című film, amelyet az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából mutattak be hétfőn az Uránia Nemzeti Filmszínházban Bodrogi Gyula főszereplésével.

Kittenberger Kálmán Afrika-kutató kalandos életéről készítettek tévéfilmet
Kittenberger Kálmán
Fotó: Wikipedia

„A vadászati expo egyrészt olyan kiállítást kínál, amelyben lesz mindenféle látnivaló, másfelől komoly hangsúly jut a szakmai rendezvényekre, vad- és erdőgazdálkodással kapcsolatos nemzetközi konferenciákra, ezenkívül nem marad el a szellemi üzenet sem” – mondta a díszbemutatón Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, a kiállításhoz kapcsolódva könyvsorozatok jelennek meg, új műtárgyak születtek, filmek készültek.

Semjén Zsolt szerint mindig vita tárgya, hogy kik tartoznak a legnagyobb vadászok közé, de a Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán, Fekete István triász helye megkérdőjelezhetetlen. Széchenyi Zsigmond életművében a vadászat és az irodalom teljes egységben van, Fekete István sokkal nagyobbat alkotott az irodalomban, mint a vadászat tekintetében, Kittenberger Kálmán pedig nagyobb vadász volt, mint amilyen író. De a vadászat ethoszának irodalmi megfogalmazása mindhármuknál egységet alkot – emelte ki a politikus.

Kapcsolódó írásaink