Kultúra

Nemzetközi táncszínházi és performanszfesztivál Budapesten és három vidéki helyszínen

Testközelbe hozzák a művészetet

Az L1 Egyesület szeptember 1–5. között huszadik alkalommal rendezi meg Budapesten és rendhagyó módon vidéken az L1dance-Fest nemzetközi kortárs táncszínházi, társművészeti és performanszművészeti szemlét.

Nemzetközi táncszínházi és performanszfesztivál Budapesten és három vidéki helyszínen
Nemzetközi táncszínházi és performanszfesztivál Budapesten és három vidéki helyszínen
Fotó: L1 Egyesület

Fellép többek közt Berger Gyula, Ladjánszki Márta, Veres Flóra (képünkön), Varga Zsolt, Kovács István, Déri András, a Teatr A Part, Ellenbacher Ádám és a V4-ek Art-In-Res társulata. Megnyílik Syporca Whandal fotó- és performanszművész tárlata. A táncelőadások és performanszok mellett beszélgetések, kiállítások segítik a közösségépítést és a táncszínházi szakma, illetve a közönség testközelbe kerülését.

A korábbi években javarészt külföldi előadók léptek fel a fesztiválon, de a pandémia miatt idén legtöbbüknek le kellett mondaniuk a magyarországi szereplést.

A szervezők minden évben hangsúlyt helyeztek a már nemzetközileg elismert művészek mellett a debütáló fiatal magyar alkotók és előadók bemutatkozására. A vidéki programok helyszínei: Dörgicse, Monor/Csévharaszt, Délegyháza, míg a budapesti előadásokra a Bakelit Multiart Centerbe várják a szakma képviselőit és a közönséget a fesztivál mind az öt estéjén.

Kapcsolódó írásaink

Még egy kör ifjúság

ĀParadoxon a mozis világban: két kategóriában is versenyez az Oscar-díjért az amerikai filmes iparral szemben létrejött dán iskola fenegyereke, Thomas Vinterberg alkotása

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom