Kultúra

Koncertekkel és bábjátékkal búcsúzik a Zenélő Budapest

Háromszázötven zenei est

A Millenárison, a Széllkapu Parkban vasárnap egész napos koncertsorozattal búcsúznak az előadók és a közönség a Zenélő Budapest hetedik évadától, amely során idén háromszázötven koncertet adtak a főváros kultikus helyszínein.

Koncertekkel és bábjátékkal búcsúzik a Zenélő Budapest
Koncertekkel és bábjátékkal búcsúzik a Zenélő Budapest
Fotó: Zenélő Budapest

A záróeseményen minikoncerteken lépnek fel az idei évadban szerepelt zenészek, így adva körképet a teljes programból. Fellépnek huszárruhás rézfúvósok, népszerű klasszikusok csendülnek fel vonósnégyes előadásában, a magyar romantika nagyjait Káldi Kiss András és a Con Fuoco szólaltatja meg, a swingkorszak örökzöldjeit Fritz Józseftől és Gáspár Páltól hallhatja a nagyérdemű.

Napközben indonéz gamelán hangszerkészítő műhely várja a gyerekeket és felnőtteket, majd egy gamelánkoncerten hallhatják a különleges hangszer dallamait. Götz Nándor művészeti vezető és Lénárt András bábművész rendezésében az idei évadban debütált a Népi tánc és bábjáték című előadás, amely a népzene, a néptánc és a népi bábművészet elemeit ötvözi.

Götz Nándor különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában láthatók és próbálhatók ki. Idén újabb eszközökkel bővült a paletta, amelyek ezúttal a zenei felfedezés, a játékosság és a mozgás együttes kalandjára hívják a családokat és minden érdeklődőt. Az esti zárókoncertet a Micheller Myrtill–Pintér Tibor Voice and Guitar–duóformáció és a Götz Saxophone Quartet adja.

Kapcsolódó írásaink