Kultúra

Bodzafesztivál a zsámbéki Zárdakertben

Gazdag zenei kínálat

Koncertekkel, népzenei, világzenei bemutatókkal várják az érdeklődőket a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztiválon a zsámbéki Zárdakertben szeptember 2–5. között.

Bodzafesztivál a zsámbéki Zárdakertben
Lajkó Félix
Fotó: Fonó Budai Zeneház

Zsámbék városa nevét a település ezernyi virágzó bodzabokráról kapta, a bodza latin nevéből (Sambucus) eredeztetik a festői település nevét. Így a fesztivál is ezt a nevet viseli. Szeptember 2-án a Virtuózok művészei – Boateng Kármen Stephany (zongora), Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Haluska Lara (hegedű), Demeniv Mihály (harmonika) – a Zárdakertben adnak hangversenyt.

Szeptember 3–5. között a Zárdakert szabadtéri fesztiválhelyszínné változik, ahol fellép a vajdasági Lajkó Félix és bandája, az Anima Sound System, akik a legendás, Gipsy Sound Clash című albumuk 20. évfordulóját ünneplik koncertjükkel. Zenél az első lemezével Fonogram-díjat nyert, a Párizs–Budapest-tengelyen elhelyezkedő világzenét játszó Ötödik évszak is.

Érkezik a Mongooz And The Magnet, itt lesz Szabó Balázs és Bandája, Antonia Vai svéd–magyar dalszerző, énekes. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kortárs és szabadzenei elemekkel a ¡Nosnach duóban. Fellép a Dalinda énekegyüttes, Paár Julcsi, Tímár Sára és Nádasy Fanni triója, a Branka trió. A kisebbeknek szól Bognár Szilvia Titoktok című koncertje és a Bahorka interaktív folklórszínháza. A fesztivál honlapja: Sambucus.hu.

Kapcsolódó írásaink