Kultúra

Matt Damon is ott lesz a Velencei Filmfesztiválon

Szeptember elsején kezdődik a mustra

Szeptember elsején veszi kezdetét a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál olyan bemutatókkal, mint Ridley Scott középkori, látványos akciófilmje, Az utolsó párbaj.

A nagyon várt kosztümös alkotásban Matt Damon, Adam Driver és Ben Affleck játssza a főszerepet. A huszonegy versenyfilmet felvonultató mustrán a régóta várt produkciók közé tartozik még Denis Villeneuve Dűnéje, amelyben Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgard és Javier Bardem is feltűnik. Jamie Lee Curtis Gyilkos Halloween című horrorfilmjével érkezik, a filmes seregszemle Pedro Almodóvar Madres paralelas című filmjével indul útjára.

A Penélope Cruz főszereplésével forgatott alkotás két állapotos nő történetét mutatja be, akik egy kórházban találkoznak. Az Arany Oroszlán díjért indulók között van a Spencer, amely Diana hercegnőről szól, akit Kristen
Stewart alakít. Paul Schrader a The Card Counter című filmjével versenyez, amelyben  Willem Dafoe is látható. Paolo Sorrentino pedig ifjúsága színterén, Nápolyban forgatott alkotásával, az E stata la mano di Dio című, mindeddig legszemélyesebb filmjével nevezett.

Kapcsolódó írásaink