Kultúra

Stephen Hawking élete a színpadon a Veszprémi Petőfi Színház új évadában

Kedvcsináló

Ken Ludwig A hőstenor című bohózatával indul szeptemberben a Veszprémi Petőfi Színház új évada.

Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója elmondta: a pandémia ellenére 26 581 nézője és több mint ötezer bérletese volt az elmúlt évadban a színháznak. Ebben a szezonban láthatja még a közönség Anthony McCarten és Lőkös Ildikó A mindenség elmélete című, Stephen Hawking életét bemutató darabját, Huszka Jenő és Martos Ferenc Lili bárónő című operettjét, William Shakespeare vígjátékát, az Ahogy tetsziket, valamint Lévay Szilveszter és Michael Kunze Mozart! musicaljét.

A Latinovits–Bujtor Játékszínben Piros Ildikó Abigél titkai című Szabó Magda-­estjét, Lengyel Nagy Anna Élettörténetek.hu című sorozatának két részét, Gyökössy Zsolt Móricz múzsái című drámáját, Lezsák Sándor 80 vödör levegő című tragikomédiáját, valamint egy Pilinszky-emlékestet állítanak színpadra.A  holdbéli csónakos előadásával várják a legkisebbeket, a nagyobbakata Két Lottival, a Kabóca Bábszínházzal közösen pedig készül a Bánk bán. A PetőfIfiakadémia keretében következő két évadon át szombatonként a 13–18 évesek ismerkedhetnek a színházi szakmákkal.

Kapcsolódó írásaink

Ma ünnepli 75. születésnapját Szenes István

ĀOlyan lenyűgöző enteriőrök fűződnek a nevéhez, mint a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékhely, az Uránia Nemzeti Filmszínház rekonstrukció és a veszprémi Petőfi Színház rekonstrukció