Kultúra

Megfosztják az SZFE-hallgatókat a magas színvonalú tanulás lehetőségeitől

Közleményben reagált az egyetem arra, hogy negyvenegy hallgatója a FreeSZFE-n folytatja tanulmányait.

Megfosztják az SZFE-hallgatókat a magas színvonalú tanulás lehetőségeitől
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE)
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„A Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) annak korábbi vezetése minden elemében lepusztult állapotban hagyta hátra. Eddig is egyértelmű volt, hogy számukra a hallgatók is csak eszközök, akiket lelkiismeret-furdalás nélkül felhasználnak annak érdekében, hogy hátráltassák az SZFE sikeres modellváltását és megújítását. Ennek a rombolásnak a legújabb állomása a hallgatók egy csoportjának előre megtervezett távozási akciója” – értékelte a fejleményeket az SZFE közleménye.

Az egyetem nincs meglepve, de nagy szomorúsággal vette tudomásul, „hogy egy önképző egyesület felelőtlenül, egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti az SZFE diákjait”. Ezzel szerintük a FreeSZFE megfosztja őket egy minden elemében megújuló, immár kiemelkedő oktatástechnikai hátteret nyújtó, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény képzési lehetőségeitől.

Szeptemberben 130-an kezdenek az egyetemen

„A Színház- és Filmművészeti Egyetemen az intézmény több, mint 150 éves történetének legnagyobb megújulási és fejlesztési folyamata zajlik. Az előző vezetés által méltatlanul lepusztulni hagyott ingatlanokat felújítottuk, a mozgóképes képzések pedig egy magas színvonalú stúdiókkal és tantermekkel felszerelt, új oktatási helyszínen indultak el. Több száz milliós értékben szereztünk és szerzünk be modern film- és színháztechnikai eszközöket, melyek révén az SZFE az elkövetkező években Európa egyik legjobban felszerelt és legszínvonalasabb színházi és mozgóképes felsőoktatási intézményévé válik” – olvasható a közleményben.

Az egyetem leszögezte: a megújulás hírére az SZFE-re az idén sokszoros volt a túljelentkezés.

A sikeres felvételi eljárás eredményeként szeptemberben 130 elsőéves hallgató ke

Kapcsolódó írásaink

Átgondolt, módszeres építkezés

ĀSzarka Gábor kancellár: A Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása sikeres – Vidnyánszky Attila: Százharminc hallgató kezdi meg tanulmányait szeptemberben