Kultúra

Picasso Las Vegasban

Mintegy százmillió dollárt (30,1 milliárd forintot) érő Picasso-műveket árverez el idén ősszel a Sotheby’s aukciósház Las Vegasban – adta hírül a The Guardian online kiadása nemrég.

Picasso Las Vegasban
Fotó: AFP/Daniel Leal-Olivas

A szállodákat és kaszinókat üzemeltető MGM Resorts International tulajdonában lévő tizenegy alkotást október 23-án árverezik el minden idők egyik legnagyobb értékű Picasso-aukcióján.

A licit egyik különlegessége, hogy a Sotheby’s a tervek szerint megidézi híres New York-i árverési csarnokát a Bellagio Hotelben. Az októberi árverés egyik fénypontja az 1938-ból származó Femme au Béret Rouge-Orange című alkotás lesz (képünkön), amely a spanyol festőművész egyik utolsó munkája múzsájáról és szerelméről, Marie-Thérese Walterről. A kép leütési árát 20–30 millió dollár közé becsülik.

Kapcsolódó írásaink

Százötven év a grafika bűvöletében

ĀAugusztus 15-ig tekinthető meg az újranyílt Szépművészeti Múzeum új időszaki kiállítása – Leonardo, Raffaello, Dürer és Miró ritkán látható remekműveiből nyílt tárlat

A fotográfia aranykora

ĀSzázhuszonöt éve nyitott meg a Műcsarnok – Mától látogathatóak az aktuális kiállítások, többek közt a Fotóikonok – Archívumból történelem Capa és Kertész képeivel