Kultúra

Ma kezdődik az animációsfilm-fesztivál

Kecskeméten harminc ország rendezői

Ma kezdődik a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, amelyen vasárnapig 30 ország 370 alkotását láthatja a közönség. A fesztivállal egy időben ünnepeli a kecskeméti rajzfilmstúdió a megalapítása 50. évfordulóját, ebből az alkalomból tíz tematikus filmet vetítenek, valamint a Hírös Agóra előtt az elmúlt 50 év legemlékezetesebb pillanatait bemutató kiállítást is szerveznek – olvasható az MTI-hez kedden elküldött tájékoztatóban.

Ma az Otthon Moziban a Fritzi – egy forradalmi mese című, a berlini fal leomlásának idején játszódó alkotást vetítik a nemzetközi versenyprogramban. Holnap az Írók a moziban címmel a Kecskemétfilm magyar irodalmi művek által ihletett rajzfilmjeit tűzik műsorra. Délután nyílik Orosz István grafikusművész, animációsfilm-rendező kiállítása a Bozsó Gyűjteményben.

Péntek reggel a Hírös Agórában a kortárs kínai animáció legjobbjait nézheti meg a közönség, délben az Otthon Moziban vetítik a Marona csodálatos kalandjai című belga versenyfilmet. Szombaton az Otthon Moziban A kuflik és az Akármit legújabb animáció, majd a Családi legendák című tévéfilm lesz látható. Este a Hírös Agórában mutatják be az idei fesztivál nyertes alkotásait, amelyeket vasárnap este az Otthon Moziban is levetítenek.

Kapcsolódó írásaink