Kultúra

Kalotaszeg gyöngyei Törökszentmiklóson

Gálaest Berecz Andrással

Kalotaszeg gyöngyei címmel országos találkozót szerveznek szombatra Törökszentmiklóson, az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület Alkotóházában.

Az egyesület közleménye szerint a rendezvény a Kalotaszegi barangolók: a gyöngyök világában című, népi ékszereket és viseletdarabokat bemutató tárlat, illetve és Pauer Dániel Élménymorzsák Kalotaszegről című fotókiállításának megnyitójával veszi kezdetét az alkotóházban.

A megnyitók után néprajzi előadások várják a látogatókat, illetve népi iparművészek, gyöngyfűzők műhelyfoglalkozásokat tartanak, az udvaron pedig gyerekprogramokkal készülnek.

Az esti Kalotaszeg kincsei gálán fellép mások mellett Berecz András, Kossuth-díjas népdalénekes és fia, Berecz István táncos, valamint a Bürkös Zenekar, a szolnoki Tisza Táncegyüttes, az Ezerjó Szentmiklós Néptáncegyüttes, a makói Forgatós Néptáncegyüttes, illetve a tiszafüredi Pipás Zenekar.

Kapcsolódó írásaink

Tárgyi anyanyelvünk

ĀA Hagyományok Házában augusztus 24-ig megtekinthető XVII. Országos Népművészeti Kiállítás tárgyai illeszkednek 21. századi életmódunkhoz, ám tradicionális módon készültek