Kultúra

Óbuda kapui kitárulnak július utolsó éjszakáján

Fáklyás romkerti vezetés

A Óbudai Kultéj című kulturális rendezvényen július 31-én az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, a Budapest Galéria, a Godot Kortárs Művészeti Intézet, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, a Kassák Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, az Óbudai Múzeum, a Polaris Csillagvizsgáló, az Óbudai Kulturális Központ, az Óbudai Platán Könyvtár és a Vasarely Múzeum kapui késő éjszakáig nyitva lesznek az érdeklődők előtt.

A szervezők tizenhárom helyszínen több mint hetven programmal készülnek. Július utolsó éjszakáján az Aquincumi Múzeumban érmegyűjtő játék, fegyverbemutató, valamint romkerti vezetés, római halottidézés és fáklyás romkerti vezetés várja a látogatókat.

A Kassák Múzeumban a tárlatvezetések mellett élő rádióadásban is részt vehetnek az érdeklődők, a Goldberger Textilipari Gyűjteményben pedig nyomozós játékkal és festőnövény bemutatóval is készülnek a rendezvényre. A további programok a Obudaikultej.hu oldalon. A szervezők kérik a látogatókat, ellenőrizzék, a kiválasztott helyszín programjain szükséges-e a védettségi igazolvány felmutatása.

Kapcsolódó írásaink

Áthidalni a szakadékokat

ĀGaál Attila Csaba alapító: Olyan művészi produkciókat is bele akartunk csempészni a FISSZ FESZT-be, amikre az arrajárók nem biztos, hogy jegyet vennének