Kultúra

Pedro Almodóvar új alkotása a Mostrán

A nyitófilm a Madres paralelas

Pedro Almodóvar Madres paralelas című, Penélope Crúz főszereplésével forgatott alkotásá­val kezdődik a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 1-jén.

A szervezők tegnapi bejelentése szerint a nyitófilm a velencei Lidón megtartott szemle hivatalos programjának része, és versenybe száll a Mostra fődíjáért, az Arany Oroszlánért. A produkcióban Milena Smit, Aitana Sánchez-Gijón és Israel Elejalde is szerepel.

A világhírű spanyol rendező, aki 2019-ben életműdíjat kapott Velencében, a hírre közleményben reagált. Mint írta, harmincnyolc éve mutatkozott be a velencei filmfesztiválon, így nagy örömöt és megtiszteltetést jelent neki, hogy új filmje világpremierjével nyílik meg a rendezvény.

A Variety szaklap beszámolt arról is, hogy Almodóvar a pandémia alatt forgatta a Madres paralelast, amelynek középpontjában három anya áll, de a korábbi, anyasággal foglalkozó filmjeitől (mint a Mindent anyámról vagy a Fájdalom és dicsőség) eltérően ezúttal a tökéletlen anyákra helyezi a hangsúlyt. A szervezők azt is tudatták, a szeptember 1. és 11. között zajló filmfesztivál hivatalos programját és a versenyfilmek listáját július 26-án hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó írásaink