Kultúra

Elhunyt Lugosi Lugo László fotográfus

Építészeti és műtárgyfotóiról volt híres

Hatvannyolc éves korában, vasárnap elhunyt Lugosi Lugo László fotográfus, művészeti fotográfiai szakíró. A hírt családja hétfőn tudatta.

Lugosi Lugo László 1953-ban született Budapesten. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1977-ben végzett angol–magyar és filmesztétika szakon, 1975–1980 között a Balázs Béla Stúdió tagja volt. Műveit 1978-tól állította ki, mesterei Kardos Sándor és Haris László voltak. Első egyéni tárlatát 1978-ban rendezték Szekvenciák címmel a budapesti Fiatal Művészek Klubjában.

Építészeti felvételei többek között a VAM Design, a Fővárosi Szoborpark (Budapest) és az ABLivingDesign (Stockholm) megbízásából készültek, többek között az Átrium, a Magyar Építőművészet és az Art and Design (London) című szaklapban jelentek meg. Műtárgyfotósként elsősorban a Balkon, a Műcsarnok, a Budapest Galéria számára, a Corvina és más művészeti könyvkiadók megbízásából tevékenykedett, lefotózta Altorjai Sándor, Erdély Miklós, Gedő Ilka, El Kazovszkij, Veszelszky Béla és sok más képzőművész életművének javát – emlékezett meg róla az Artportal.