Kultúra

Kezdődik Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál

Opera és Sárik Trió-koncert

Változatos zenei programokat kínál július 19. és 30. között a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál a város emblematikus kulturális helyszínein és közterein.

Kezdődik Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál
Fotó: MH

Az elmúlt évtizedekben kialakult a programsorozat fő koncepciója: Kodály Zoltán zeneműveinek és az életművéhez kapcsolódó régi és újabb szerzők műveinek megszólaltatása, a kortárs magyar zene jeles képviselőinek bemutatása. A Deák Ferenc téren kialakított Kodály Pont lehetőséget teremt arra, hogy néhány percig bárki zenélhessen.

A fesztivál a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar nyitókoncertjével indul. Bretz Gábor operaénekes dalestjén Kodály Zoltán és Gustav Mahler művei szerepelnek majd. A Duna Művészegyüttes egy táncszínházi produkciót hoz Elmúlt időkből – Bartók & Folk címmel. A Sárik Péter Trió Beethoven műveit dolgozta át.

A piarista templomban lép fel a Nemzeti Ifjúsági Kórus Erdei Péter és Nemes László Norbert vezetésével. A fesztivál zárókoncertjén a Nagytemplomban Sergei Nakariakov orosz trombitaművész lesz a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vendége Hámori Máté vezényletével – írta az MTI.

Kapcsolódó írásaink