Kultúra

Egy héten át tart a Tízforrás Fesztivál a Fertő-part négy településén

Mozi, kenutúra és kosárfonás

Koncertek, szabadtéri filmvetítések, kiállítások, kézműves programok és túrák is várják a közönséget jövő vasárnapig a Tízforrás Fesztiválon a Fertő-part négy településén: Hegykőn, Fertőhomokon, Hidegségen és Sarródon.

A Muzsikás július 14-én lép fel a hegykői Grófkertben, másnap Jubilate Deo címmel egyházzenei dallamok csendülnek fel a sarródi Szent István vértanú-­templomban, majd Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas előadóművész lép fel Fertőhomokon a tájházban. Július 17-én Levente Péter ad gyermekkoncertet Hegykőn, a Csipkeházban.

Hegykőn, a Fenc-házban szabadtéri filmvetítéseket tartanak: Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotását és Tóth Barnabás Akik maradtak című drámáját nézhetik meg az érdeklődők. A Hegykői Művésztelep alkotásaiból szombaton nyílik kiállítás Fertőhomokon, a tájházban.

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál visszatérő programelemei lesznek a napfelkeltére és naplementére szervezett kenutúrák, amelyek a Csárdakapui-csatornától indulnak majd. Mindezek mellett a résztvevők helyi kézművesektől kosárfonást, textilfestést, bábkészítést, gyöngyfűzést és növényszövést tanulhatnak.

Kapcsolódó írásaink