Kultúra

Hibrid formában rendezik meg a frankfurti könyvvásárt

Kanada lesz a díszvendég

Az idei frankfurti könyvvásárt október 20–24. között hibrid formában, élő helyszíni és online programokkal rendezik meg. Az aktuálisan érvényes biztonsági és higiéniai előírások betartása mellett ismét személyesen lesz látogatható a kiállítótérbe visszaköltöző rendezvény, de egyes programok digitális és hibrid formában is élvezhetők lesznek – tudta meg az MTI.

Hétvégén bárki válthat jegyet, de minden látogatónak igazolnia kell, hogy kapott már oltást, átesett a betegségen vagy negatív PCR-teszttel rendelkezik. Az emberek eloszlását videós monitorozórendszerrel felügyelik a területen, és korlátozzák a résztvevők számát. Eddig mintegy hatvan országból jelentkeztek kiállítók a rendezvényre. Az idei díszvendég Kanada.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt évben – a vásár hetvenöt éves történetében először – a standok helyett úgynevezett digitális kirakatokat alakítottak ki, a megjelenési lehetőségre akkor a világ nyolcvanöt országából 2800 kiállító jelentkezett. Az online követhető programokat a Hessen tartományi város különböző pontjain tartották meg. Egy évvel korábban még több mint háromszázezren vettek részt a könyvvásáron, és 104 ország 7450 kiállítója mutatta be újdonságait.

Kapcsolódó írásaink