Kultúra

Levetítették a Krisztus inge első vágott verzióját

Zajlanak az utómunkálatok

Egy hónapja fejeződött be a kommunista hatalom által a hazai szerzetesrendek ellehetetlenítésére indított támadásról szóló első nagyszabású alkotás, a Krisztus inge forgatása.

Levetítették a Krisztus inge első vágott verzióját
Fotó: NFI

A Nemzeti Filmintézet (NFI) közölte, hogy az Eperjes Károly rendezte film első vágott verzióját a napokban mutatták be zártkörű vetítésen, amelyen részt vett Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos is. Az NFI úgy tájékoztatott, hogy az alkotás első verziója pozitív fogadtatást kapott. Jelenleg még tartanak a Krisztus inge zenei, hangi és képi utómunkálatai, így a bemutató időpontját sem tűzték még ki.

Amint arról korábban lapunkban már beszámoltunk, az 1950-ben játszódó filmben a ferences testvért, Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják. Volt diák­ját, a vallásnak hátat fordító, szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet, Keller főhadnagyot bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával.

Az atya kitartása azonban mindent megváltoztat. A főbb szerepekben mások mellett Telekes Péter, Pásztor Erzsi, Eperjes Károly, Nemcsák Károly, Tordai Teri, Császár Angéla és Tóth Auguszta lesz látható. (SK)

Kapcsolódó írásaink