Kultúra

Védettségi igazolvány nélkül látogathatók a színházak

Ünnep együtt lenni a közönséggel

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) örömmel üdvözli a hírt, hogy a július 3-án életbe lépett kormányrendelet további, sokak által várt könnyítéseket vezet be a kulturális élet újraindítása után, a hazai oltási program gyors előre haladása, az 5,5 millió beoltott állampolgár révén a színházak nyári programjain ismét a régi, korlátozások nélküli formában lehet részt venni.

Védettségi igazolvány nélkül látogathatók a színházak
Gazdag nyári kínálattal várnak a teátrumok
Fotó: MH

Amint a Magyar Közlönyből kiderül, a színházszerető közönség számára már nem kötelező a maszk viselése az előadások alatt sem szabadtéren, sem a zárt terekben, és a kulturális programok – a zenés, táncos rendezvények kivételével – védettségi igazolvány nélkül is látogathatók. „Újra együtt lenni a közönséggel minden színháznak, valamennyi előadóművésznek valódi ünnep.

A hazai színházi kínálat a nyári hónapokra idén sem kevésbé gazdag, mint az eddigi években, nyári színházaink tárt kapukkal várják közönségüket, akiknek köszönettel tartozunk kitartó figyelmükért” – hangsúlyozza a társaság közleménye. Felidézik, hogy az elmúlt másfél év súlyos nehézségeihez a hazai színházak számtalan módon próbáltak alkalmazkodni, és emellett segíteni a járvány elleni védekezést.

Kapcsolódó írásaink