Kultúra

Ötéves a Kapolcska, a családi kisfesztivál

Összművészeti tábor

Augusztus 11. és 19. között Kapolcson immár ötödik alkalommal rendezik meg a Kapolcska összművészeti tábort és családi kisfesztivált.

Márta István, a rendezvény programigazgatója azt is elmondta, a programok központi eseménye a 9–15 éveseknek szóló tehetségkutató, tehetségfejlesztő tábor, ahol tizenegy szekcióban várnak százhúsz fiatalt, ötven pedagógus és tíz önkéntes támogatásával.

A diákok fotó, dzsesszimpro, kézműves, mélyvonós, mozgókép, néptánc, népzene, ütőhangszeres, vonós kamarazenei és kreatív írás szekciókon vehetnek részt. Idén is vendégül látják Kapolcson a Bethesda Gyermekkórház sérült fiataljait. Mint Márta kiemelte, a csoportokat olyan ismert művészek vezetik, mint például Szirtes Edina Mókus hegedűművész vagy a Talamba Ütőegyüttes tagjai, az irodalmi programokat pedig a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai tartják.

A táborban a fiatalok megismerkedhetnek Kapolcs történetével is. Márta István hozzátette: az augusztus 13–15-én tartandó kisfesztiválon tíz helyszínen mintegy kétszáz fellépő várja a családokat.

Kapcsolódó írásaink