Kultúra

Fekete Péter: Programok tucatjaival fogjuk megmutatni Európának, hogyan kell az életet újra beindítani

Visegrádi négyek

Gálával zárult a 8. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó csütörtökön Nagymaroson, az esemény egyben a magyar V4-elnökség kulturális nyitóünnepsége is volt.

Fekete Péter: Programok tucatjaival fogjuk megmutatni Európának, hogyan kell az életet újra beindítani
Joanna Urbanska és Fekete Péter a kulturális gálán
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A legfontosabb, hogy a visegrádi (V4-) országok minél jobban megismerjék egymás kultúráját – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériu­mának (Emmi) parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón. Azért is jelentős ez, mert a kultúra fejezi ki azt a közép-európai összetartozást, amellyel jobban megérthetjük egymást – tette hozzá.

Fekete Péter arról beszélt, hogy Európában Magyarország színházai, koncertterei, fesztiváljai nyithattak először, mert példamutató fegyelemmel tudtuk megvívni a harcot a járvány ellen. „Kulturális programok tucatjaival fogjuk a V4-ekkel együtt megmutatni Európának, hogy hogyan kell az életet újra beindítani” – emelte ki a kultúráért felelős államtitkár.

Joanna Urbanska, a budapesti Lengyel Intézet igazgatója sok sikert kívánt a magyar elnökséghez. „Megtisztelő, hogy a Lengyel Nagykövetség és a Lengyel Intézet nevében átadhatom Magyarországnak a V4-elnökséget a kulturális gála keretein belül” – fűzte hozzá az igazgató.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom