Kultúra

Kultúrházak éjjel-nappal

Kistelepülési intézmények, valamint közművelődési, egyházi, határon túli szervezetek részvételét is várják

A Magyar Népművelők Egyesülete várja az intézmények csatlakozását az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz, amelyet ebben az évben szeptember 24-től 26-ig rendeznek országszerte.

Minden évben, immár sokadik alkalommal, megpróbáljuk az ország különféle művelődési házait és az intézmények látogatóit csatlakoztatni a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz – hangsúlyozta Novák Péter, az esemény házigazdája a tegnapi online sajtó-tájékoztatón.

A program védnöke hangsúlyozta, hogy a rendezvény célja egyebek mellett az, hogy felhívja a figyelmet a közművelődés értékeire egy színházi produkción, könyvbemutatón vagy koncerten keresztül. Ebben az évben is három kiemelt rendezvény várja az érdeklődőket a magyar közművelődés legnagyobb eseményén – mondta Bordás István.

A Magyar Népművelők Egyesületének elnöke ezt követően arról beszélt, hogy a határon túli magyar kulturális szervezetek a rendezvény keretei között táncházat szervezhetnek, amelyhez anyagi támogatást is kapnak. A városi, nagy intézmények mellett a kistelepülések intézményei, közművelődési, egyházi és a határon túli szervezetek részvételét is várják.

Az elnök hangsúlyozta: idén három kiemelt rendezvény várja az érdeklődőket. Ezeknek célja, hogy egy-egy intézménytípusra, az ott folyó munkára hívja fel a közönség figyelmét.

A kiemelt rendezvények programjaira pályázatokat is hirdetnek, többek között élő bejelentkezésre, közvetítésre is lehet pályázni. A kiírás a www.kulturhazak.hu oldalon lesz elérhető, de az esemény Facebook-oldalán és az Instagramon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó írásaink