Kultúra

Ma kezdődik a négynapos Margó Irodalmi Fesztivál

Könyvbemutatókkal, koncertekkel készülnek

Több mint negyven programmal, könyvbemutatókkal, koncertekkel várja az érdeklődőket a ma induló 10. Margó Irodalmi Fesztivál a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A vasárnapig tartó rendezvénysorozaton zenés irodalmi esten mutatkozik be Závada Péter Gondoskodás című verseskötete, Vecsei H. Miklós és csapata pedig Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelgő koncertszínházi előadást mutat be. Hétvégén a Városmajor és a környező utcák 20. századi történelméről mesélnek majd a Könyves Séták szervezésében Ács Dániel és Laborczi Dóra újságírók, valamint Finy Petra író.

A fesztiválon számos könyvbemutató közül is válogathatnak az irodalombarátok. Az idei Libri irodalmi díjas Bereményi Géza és Grecsó Krisztián, valamint a 2020-as Margó-díjas Harag Anita mellett többek között Babiczky Tibor, Barna Imre, Bojár Gábor, Fábián Janka és Varró Dániel is beszélni fog új könyvéről.

Kapcsolódó írásaink

A kampó csöndje

ĀPilinszkyt éppen az tette költővé, hogy a gondolatait közölni akarta, el akarta juttatni olyan emberekhez, akik értik, és akiknek hasonló fájdalmaik vannak