Kultúra

Beszélgetőkönyv a mély érzésű bohóccal

Kálloy Összes Rövidítve

K. Ö. R. címmel Kálloy Molnár Péter színművészről jelent meg kötet a lakiteleki Antológia Kiadó gondozásában. „Ez a könyv nem hagyományos színészkönyv.

Beszélgetőkönyv a mély érzésű bohóccal
Kálloy Molnár Péter
Fotó: MH

A megfelelés kényszere nélkül íródott, s leginkább egy negyedszázados barátság tükrében, őszintén mesél ötven és fél esztendőről; sikerekről, kudarcokról, gyermekkorról, felnőtté válásról, beérkezésről” – olvasható a fülszövegben. Kálloy Molnár Péter és Szabó Zoltán Attila, a riportalany és a kérdező, a színművész és az író, újságíró olykor szerepet cserélnek, a kötet hangvétele kávéházi társalgást idéz, a megszokott paneleket kerülő, vállaltan játékos, élvezetes olvasmány – folytatódik az ajánlás.

A kötetből kiderül, Kálloy élettörténete egy mély érzésű bohóc története, aki Mezőcsátról érkezett – Debrecen érintésével – a világot jelentő deszkákra. A gazdag képanyaggal ellátott műben a költő, színművész, a Beugró televíziós show sztárja, A koronatanú című dokumentumfilm társrendezője a számára csalódást hozó vígszínházi évekről éppúgy őszintén nyilatkozik, mint jelentős színpadi sikereiről, így például A legújabb Villonról vagy a kötet címválasztását (K.Ö.R. – Kálloy Összes Rövidítve) is befolyásoló S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) produkcióról.

Kapcsolódó írásaink