Kultúra

Ősz a Zeneakadémián

Bérletek helyett kedvezményes jegyeket vásárolhatunk a koncertekre

A Zeneakadémia megkezdte a jegy-értékesítést őszi, hazai és külföldi világsztárokat felvonultató koncertjeire. Bérleteket a helyzetre tekintettel most nem bocsát ki, de árengedményt nyújt, ha valaki a tematikus sorozatokon belül több koncertre vesz jegyet egy időben.

Három különböző hangversenyre szóló jegynél tíz százalék, négy vagy több esetén pedig tizenöt százalék kedvezmény kapható a vásárlás összegéből. A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztráltak ezen felül további öt százalék engedményben részesülnek.

Az évad programjában a Kamarazene nagyteremre sorozatban például Baráti Kristóf, Várdai István és Fejérvári Zoltán Soszta-kovics-estje vagy Frankl Péter és a Kelemen Kvartett közös fellépése várja a közönséget. Folytatódik a vonósnégyes sorozat is (Négyszer négyes), a kamarazenei estek középpontjában ezúttal Mozart zenéje áll (Mozart+): a Manchester Camerata Takács Nagy Gábor vezetésével és Várjon Dénes zongoraművész közreműködésével lép fel, Baráti Kristóf és Maxim Rysanov a Pannon Filharmonikusokkal, a Svéd Kamarazenekar pedig Martin Frost szólójával.

A Kamarazene karnyújtásnyira sorozatban mások mellett az Auer Trió, a Kodály Vonósnégyes, Prunyi Ilona, Oláh Vilmos, Bársony Péter, Kokas Dóra, Fenyő László, Lajkó István és Rohmann Ditta szerepel.

Fiatal művészek is pódiumot kapnak az őszi évadban: a Bartók Világverseny zongorafordulójának győztese, Szokolay Ádám ad majd szólóestet a Zeneakadémián, novemberben pedig a Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész-házaspár tematikus programja, a Kamara.hu fesztivál Proust nagyregénye, Az eltűnt idő nyomában köré szerveződik.

Az intézmény azt is közölte, a korábban elmaradt előadások után kapott utalványokat is fel lehet használni jegyvásárláskor. Erről további információt a Zeneakadémia honlapján olvashatnak.

A Liszt Múzeum és Kodály Emlékmúzeum június 5-től, illetve július 8-tól látogatható bejelent-kezéssel és korlátozásokkal, amelyekről online tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó írásaink