Kultúra

Kulturális programözön Szentendrén

Kertmozival, koncerttel, múzeumi bringatúrával, tárlatvezetéssel, filmvetítéssel várják a látogatókat

A kényszerszünet után kertmozival, városismereti és gasztrosétával, opera-, világzenei és dzsesszkoncerttel, múzeumi bringatúrával, olvasósarok-megnyitóval, vásárokkal, tárlatvezetésekkel és filmvetítésekkel nyitják meg kapuikat június 3–6. között Szentendre kulturális intézményei.

Kulturális programözön Szentendrén
A Teátrum programjait művészek társaságában, a MűvészetMalom udvarán jelentették be
Fotó: Szentendrei Teátrum Facebook-o

Csütörtök este a Szentendrei Kulturális Központ közösségi klubjában, a Barlangban magyar filmeket vetítenek. A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár pénteken családi délutánt tart az épület előtti téren, lesz papírszínház, társasjátékozás, kézműveskedés. Másnap pedig megnyitja a könyvtári inspiráció helyét, az író bútoraival berendezett Hamvas Olvasósarkot.

A Szentendrei Szabadtéri Múzeum, a skanzen programjai június 4-én indulnak. A Határtalan Skanzen bringatúrák programsorozatában biciklis túrák során mutatja be a múzeumot a regisztrált látogatóknak, a hétvégén pedig kurátori tárlatvezetést rendeznek az Amikor minden más lett – Élet a nagy háború alatt és után című időszaki kiállítás kapcsán.

A MANK-ÚjMűhely Galériában vasárnap délelőtt a Kalandozás Pemzlivel című foglalkozáson alkothatnak a családok, délután pedig Ilona Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész Jelmeztervek, szitanyomatok és rajzok Szentendréről, a 20. századból című kiállításában tartanak tárlatvezetést.

A Szentendrei Teátrum június 6-án indítja nyári szezonját, a SzentendREstart című ingyenes koncerttel. Az Erkel-blokkot a Szentendrei-szigeten élő világhírű baritonista, Molnár Levente és  Fischl Mónika képviseli, Pilisszentlászlóról Szvorák Katalin és az Ötödik Évszak Zenekar zenél, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann pedig a dzsessz műfajával színesíti a koncertet. Az évadnyitó gálára június 25-én kerül sor, ennek keretében 50+2 címmel rendhagyó könyvbemutatót is láthatnak a nézők.

A Kaláka együttes és Bogdán Zsolt kolozsvári színművész  zenés Kányádi-esttel érkezik a városba, Gergye Krisztián improvizációs előadást tervez helyi festők művei alapján, Herczku Ágnes népdalénekes pedig társművészeti elemeket is vegyít majd a koncertjébe. A program a teátrum honlapján érhető el.

Kapcsolódó írásaink

A Duna-út elismerése

ĀAz országokon átívelő vaskori tematikus úthálózat elnyerte az Európa Tanács Kulturális Útvonal tanúsítványát