Kultúra

Animációs sorozatokat támogat a filmintézet

Kippkopptól a Cipelő cicákig

Öt sorozattervnek szavazott meg összesen 427,8 millió forint gyártási támogatást a Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottsága a tévés bemutatásra és streamingszolgáltatásra készülő animációs alkotások támogatására kiírt pályázat keretében.

Az intézmény közleménye szerint a produkciók között vannak Gyulai Líviusz Egy jenki Arthur király udvarában című sorozatának új epizódjai, amelyeket a grafikusművész halálát követően Máli Csaba rendez. Támogatást nyert a Puskás Öcsi és barátai című alkotás Gellár Csaba rendezésében, valamint a Kippkopp és a tizenkét hónap című Lerch Tamás-produkció, amely főleg gyerekeknek szól.

Bárdos Csaba Cipelő cicák sorozatának újabb epizódjaiban folytatódhatnak a kis varázsló macskák és a gyerekek kalandjai, és támogatásban részesült a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek sorozat második évada is Miklósy Zoltán rendezésében.

Kapcsolódó írásaink

A világhírű kanadai sziget

ĀMontgomery történeteinek középpontjába mindig olyan erős hősnőket állított, akik határozottak, céltudatosak, politikai véleményük is van