Kultúra

Megrendezik idén a Múzeumok Éjszakáját

Megrendezik a Múzeumok Éjszakáját: ez lesz az újranyitás után az első országos jelentőségű kulturális program. A rendezvényre eddig 250 helyszín regisztrált: ezekbe a múzeumokba várják a látogatókat azt követően, hogy tavaly elmaradt a népszerű program.

Megrendezik idén a Múzeumok Éjszakáját
MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2021
Fotó: MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

A 19. alkalommal megrendezett eseménysorozatra különösen készülnek az intézmények, hiszen személyes jelenléttel várják a látogatókat. A Múzeumok Éjszakája az év legrövidebb napjához, Szent Iván naphoz, köthető, így azt az ehhez a dátumhoz legközelebb eső szombaton, június 26-án rendezik meg.

A programsorozat rendezői koncertekkel, tárlatvezetéssel, interaktív eseményekkel, családi programokkal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket.

A pontos múzeumi kínálatról és az aktuális részvételi feltételekről a www.muzej.hu weboldalon találhatnak információkat a június 10-ét követő időszakban, ahol helyszín, esemény, programtípus alapján kereshető a kínálat.

A szervezők további játékokkal és érdekességekkel készülnek a program Facebook- és Instagram oldalán, adta hírül az esemény főszervezője, az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kapcsolódó írásaink