Kultúra

A Margitszigeten lesz látható a Puskás, a musical

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthatja újra a közönség Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente zenés színdarabját, a Puskás, a musical című produkciót június 17-én és 18-án.

A Margitszigeten lesz látható a Puskás, a musical
Júniusban kétszer is láthatja a közönség a Margitszigeten a Puskás-musicalt
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A 40-es, 50-es évekbeli Magyarországot is bemutató, valós eseményeken alapuló darabban mindössze néhány fiktív karakter jelenik meg, akiket a történet követhetősége érdekében írtak bele a szerzők. A színházi élményről huszonkét színész, hatvan táncos és harminc gyerekszínész gondoskodik, a háttérben kivetített korabeli képsorok és látványos díszlet ölelésében.

„Nagyon szerettem a focit. Mondani szokták, hogy amióta az eszemet tudom, de én talán még annál is régebb óta. Nagyapám rengeteget mesélt Puskás Ferencről és az Aranycsapatról, így hamar kialakult egy különleges kötődésem ezekhez a legendás játékosokhoz.” - mesélte a darab megálmodója és rendezője, Szente Vajk.

„Molnár Ferenc azt mondta, hogy mindenki a saját fegyverével harcol az életben. Én a színházon keresztül tudok beszélni az ezzel kapcsolatos gondolataimról, és az fogalmazódott meg bennem, hogy Puskás életében milyen sok olyan esemény volt, ami kiabál a színpadért.

Egy nagyon érdekes és összetett emberi sorsról van szó, amelyben egyértelműen kirajzolódik a haza szeretete és annak kényszerű elhagyásának dilemmája, a folyamatos nehézségek utáni újrakezdéssel való megbirkózás. Mindemellett persze a darab emléket állít egyrészt annak a kornak, másrészt annak a csapatnak is, akit mi Aranycsapat néven ismerünk.” - tette hozzá a rendező.

Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezetője és művészeti vezetője elmondta, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokság idejére esik a bemutató, ami különleges esélyt és figyelmet érdemel, így a június 19-ei margitszigeti előadásokra megváltott jegyekkel már délután óriáskivetítőn láthatja a mérkőzést a közönség a nagyszínpadon. „Érdemes lesz tehát a családoknak a Margitszigetet választani, hiszen közösen szórakozhatnak és élhetik át a valós futball és a színpad nagyjai által nyújtott élményt.„- tette hozzá a művészeti vezető.

Kapcsolódó írásaink

Tizenegy szív, ha egyszerre dobban

ĀKirobbanóan energikus és megható a Puskás musical – Bár Szente Vajk rendezése nem hibátlan, de ötletes és izgalmas – Juhász Levente és Galambos Attila dalai fülbemászóak