Kultúra

A karantén utáni visszailleszkedésben segíti a fiatalokat a Mesemúzeum

A történetmesélés gyógyító ereje

A hosszú bezártság okozta sérülések feloldása érdekében indít programsorozatot kiskamaszoknak a Mesemúzeum legújabb helyszíne, a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely – írja a Petőfi Irodalmi Múzeum lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A történeti tér bejárását a múzeumpedagógusok egy-egy fiktív főhős köré szervezik, ezt követően gyűjtik össze és dolgozzák ki a látogatók a narratívát alkotó további mozzanatokat, a bonyodalmat és tetőpontot, hogy aztán saját kreatív képességeik segítségével állítsák helyre a kibillent rendet.

Az interaktív térben izgalmas installációs eszközöket – animációkészítő pult, hangstúdió, betűeső vagy „kukucskafal” – is bevetnek. Az új iskolát kezdő gimnazisták részére a műhely szeptemberben gólyanapokat szervez. Júliustól mentorprogram indul egyéni és csoportos foglalkozásokkal az önismeret és önkifejezés iránt érdeklődőknek, de várják azok jelentkezését is, akik a felvételihez szeretnének segítséget kapni kreatív írás vagy dráma területén.

Kapcsolódó írásaink

Magasfeszültségű versek

ĀA Petőfi Irodalmi Múzeum Pilinszky 100 fogalom/centenáriumi szószedet című onlinebeszélgetéssorozatában a hallgatásban rejlő erőről és a pusztító-teremtő fényről is szó esett

Petőfi, a rocksztár

ĀA költő születésének bicentenáriumát átfogó programmal készíti elő és ünnepli szövetségben az MTVA, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum, hogy az emlékév az egész nemzet ünnepe legyen