Kultúra

Megkezdődtek az idei Con Spirito Egyházzenei Fesztivál hangversenyei

Online is hallgatható a program

Online és személyesen is látogathatók a tegnap kezdődött Con Spirito Egyházzenei Fesztivál hangversenyei. A vasárnapig tartó fesztivál programjait Pécsen, Szegeden és Veszprémben tartják.

Az idei rendezvény különleges eleme, hogy a keresztény kultúra, az egyházzene gyökereitől indulva a nyitó hangverseny főszereplője a gregorián zene lesz, írta az MTI. A Bécsi Zeneművészeti Egyetem Choral Scholájának gregorián műsora Antanina Kalechyts karvezetésével ma Pécsen, csütörtökön pedig Szegeden hallható.

A fesztiválon Vashegyi György vezénylésével az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus pénteken Veszprémben az Árpád-házi Szent Margit-templomban, szombaton pedig Pécsen, a Kodály Központban adja elő Conti Missa Sancti Pauli című szerzeményét és Vivaldi Gloriáját.

A fesztivál egyik különlegességeként Pécs a magyar Salzburggá változik csütörtökön, amikor egy koncerten öt orgona szólal meg öt kiváló művész közreműködésével. Pünkösd vasárnapján Kiss-Rigó László püspök celebrálásával Mozart C-dúr miséjét hallhatják a résztvevők egy ünnepi, zenekaros szentmisén a Szegedi Dómban.

Kapcsolódó írásaink