Kultúra

Huszonöt éves a Duna Karnevál

A legemlékezetesebb néptáncos jeleneteket is újra láthatja a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A huszonöt éves Duna Karneválon, június 11-én és 12-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon várják a Kárpát-medencei néptánc és népzene szerelmeseit.

Huszonöt éves a Duna Karnevál
Jubileumi koncerttel ünnepelnek
Fotó: Hagyományok Háza/Végh Tamás

Június 11-én jubileumi népzenei koncerttel ünnepli megalakulásának tizenötödik évfordulóját Pál István Szalonna és Bandája. Az Együtt című koncerten hagyományőrző muzsikusok működnek közre Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, Kárpátaljáról a Rábaközből és Magyarországról, valamint a zenekari tagok tanítványai is színpadra lépnek. Közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes.

A Duna Karneválon mutatják be a zenekarról megjelent fotóalbumot Váradi Levente felvételeivel. A látványos kiadvány bemutatja többek között a zenekari tagok szülőföldjét, koncertjeiket a Buckingham-palotában, fellépéseiket a Fölszállott a Páva műsorban és a rengeteg turnét, amin az elmúlt tizenöt évben világszerte részt vett a zenekar. Június 12-én a Duna Karnevál negyedévszázados jubileuma alkalmából egy Best of válogatást, az elmúlt huszonöt év legemlékezetesebb pillanatait láthatja a közönség a Monarchia bálja, az Európai Tánckaraván, a Szerelmünk, Kalotaszeg legszebb jeleneteiből.

Az est főszereplői a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett a Bartina Néptánc Egyesület, a Bem Néptáncegyüttes, a Tököl Délszláv Táncegyüttes, a Göncöl és Kolo zenekarok lesznek. A huszonötödik Duna Karnevál Gála vezető koreográfusai: Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas, Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas, kiváló művész. Rendező: Mucsi János, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész.

A rendezvényen az aktuális járványügyi szabályok lesznek érvényben. A részletekről a Duna Karnevál honlapján tájékozódhatnak: Dunakarneval.hu

Kapcsolódó írásaink

Hiányzik a jelenlét

Ā„A gyerekek szinte ugyanolyan felszabadultan élvezték az előadást, mint élőben” – mesélt lapunknak az online előadások tapasztalatairól Vaskó Zsolt és Gebri Detti népzenész