Kultúra

Július közepétől újra fogadja nézőit a székesfehérvári Vörösmarty Színház

Nyári előadások védettségi igazolvánnyal

Nyári színházként július 16-án nyit a székesfehérvári Vörösmarty Színház: a szokásos szabadtéri helyszínek mellett ezúttal a kőszínház két színpadán is lesznek előadások.

Július közepétől újra fogadja nézőit a székesfehérvári Vörösmarty Színház
Szikora János
Fotó: Vörösmarty Színház

Szikora János igazgató múltheti sajtótájékoztatóján közölte, valamennyi előadásuk csak védettségi igazolvánnyal lesz látogatható. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, jelenleg a teátrum átfogó felújítása zajlik százhatvanmillió forintból. Azt is bejelentették, a színház zártkörű előadásokkal várja a mentőszolgálat és a székesfehérvári kórház dolgozóit.

A nagyszínpadon a Boeing, Boeing című komédiát játsszák majd, míg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szárazréti színpadán a Bor, mámor, szerelem című előadást láthatja a közönség. A Gorsium Régészeti Park közelmúltban felújított színpadán A Pál utcai fiúk című darab lesz megtekinthető július végén. A teátrum következő évada a Fame – A hírnév ára című musicallel veszi kezdetét szeptemberben. Az ember tragédiája II.-t októberben mutatják be, mint ahogy a Diótörőcske színdarabot is, amelyet a 2020-ban elhunyt Csukás István kimondottan a színháznak írt. A Don Quijote de la Mancha című komé­diát és Agatha Christie Egérfogó című krimije novemberben kerül színre.