Kultúra

Fokozatosan nyitnak, és védettségi igazolvánnyal, maszkban, távolságot tartva látogathatjuk a budapesti színházakat

Június 11-től várja a nézőket a Nemzeti Színház

A Rómeó és Júlia bemutatójával nyit a Nemzeti Színház június11-én. A teátrum lapunkkal közölte, májusban előadásokat még nem terveznek, de a próbák zajlanak.

Fokozatosan nyitnak, és védettségi igazolvánnyal, maszkban, távolságot tartva látogathatjuk a budapesti színházakat
Szeptemberben lesz az első premier a Vígszínházban
Fotó: Vígszínház/Gordon Eszter

A júniusi premierre jegyek már válthatóak, de a hatályos rendelkezésekhez igazodva a Nemzetibe csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek majd be. A Thália Színház május 15-én az Álmomban megcsaltál című vígjátékkal nyílik meg újra. A május 14-i előpremiert a Semmelweis Egyetem koronavírus-járvány elleni küzdő egészségügyi dolgozóinak ajánlották fel.

A színház védettségi igazolvánnyal látogatható. Május 22-én nyit, szabadtéri sorozatot, majd nyári vendégjáték-sorozatot kezd a Játékszín. A turné június 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon indul. A Vígszínház csak szeptemberben nyit ki újra. A pandémia miatt elmaradt premierekkel indul az ősz: a Kabaré és a Szerelmek városa, a Pesti Színházban A kő és a Bella Figura című előadásokat adják.

A tavalyi év két bemutatóját: Az öreg hölgy látogatását és Az apa című darabot is láthatja a közönség. Az őszi–téli időszak két új bemutatója Csehov Sirálya és a Party című vígjáték lesz.

Kapcsolódó írásaink

Rómeó és Júlia David Bowie-val

ĀRendhagyó módon, a szöveg zeneiségére koncentrálva, aktualizálás nélkül, Mészöly Dezső csodálatos fordításában mutatja be december 4-én a Nemzeti Színház Shakespeare remekművét