Kultúra

Védettségi igazolvánnyal újra látogatható az OSZK

Testhőmérsékletet is mérnek

Védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatói számára újra megnyitja ma kapuit az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár (KSZK) a járványügyi előírások teljes betartása mellett.

Az OSZK törzsgyűjteményi olvasóterme és a KSZK keddtől péntekig délután ötig látogatható, a különgyűjtemények, valamint a könyves- és ajándékbolt nyitása a fokozatosság jegyében később várható.

Mint közölték, a távolságtartási szabályok betartása érdekében az intézmény ötven főben korlátozza az egyszerre fogadott olvasók számát. Megérkezéskor kötelező a kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő használata, valamint a részvétel a ruhatárnál végzett testhőmérséklet-mérésen.

Mint az OSZK hangsúlyozta, az olvasótermekben egymástól biztonságos távolságban alakítottak ki egyéni helyeket, a katalógustérben kihelyezett fotelekkel pedig a korábbinál kényelmesebb lehetőséget teremtettek az olvasásra és a társalgásra.

Kapcsolódó írásaink

Az eleven fegyverré vált leány

ĀA Feledi Project Élektrája igazi lelki mélyfúrás, amely fáj ugyan, de a szembenézés, a megértés, a vágy az irgalomra, a türelem mégis csendes békességet adhat a nézőnek