Kultúra

Látogathatóvá válik Mátyás király szülőháza

Emlékhely a kincses városban

A tervezett teljes felújítás után látogathatóvá válik Mátyás király kolozsvári szülőháza, de nem tárgyaltak arról, hogy a kincses város egyik legjelentősebb műemlékéből kiköltözzön a Kolozsvári Művészeti és Design Egyetem, és az épület teljes egészében múzeummá alakuljon.

Erről Cseke Attila romániai fejlesztési miniszter beszélt egy pénteki kolozsvári sajtótájékoztatón az MTI-nek. Cseke Attila elmondta: az egyetem vezetőivel folytatott beszélgetésen azt kérte, hogy a felújítás után az épületben legyen egy emlékhely, egy kiállítás, amely a ház szülöttjére, Mátyás királyra emlékeztet

. Az oktatási intézmény elköltöztetéséről azért nem tárgyalhatott, mert ez nem az ő hatásköre. A miniszter elmondta, hogy a tárca finanszírozásával épül fel a Kolozsvári Zeneakadémia új épülete is, amely Románia legkorszerűbb koncerttermét is magában foglalja majd.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom