Kultúra

Frankofón Filmnapok április végétől május elejéig az Uránia Filmszínházzal együttműködésben

Nagy fesztiválok díjazott filmjei

A Budapesti Francia Intézet április 22. és május 2. között online rendezi meg a 11. Frankofón Filmnapokat.

A magyarországi frankofón nagykövetségek részvételével létrejött idei filmünnepen nyolc, francia nyelvű, magyar felirattal is elérhető, jelentős filmfesztiválokon díjazott  filmet mutatnak be, többek közt Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Catherine Frot új filmjeit.

A fesztivált idén a Vadregény (Terrible Jungle) című francia filmkomédia nyitja meg, Catherine Deneuve főszereplésével. A gyerekkor földje (Petit Pays)című francia dráma az 1990-es évek Burundijában zajló polgárháborúról szól. A Gérard Depardieu főszereplésével készült Emberek, nem vadak (Des hommes) című francia–belga filmdráma az 1960-as évek elején az algériai frontot megjárt francia férfiak emlékeit mutatja be.

A Marguerite és Margot (L’Aventure des Marguerite) című francia vígjátékban egy 1942-ben és egy 2018-ban élő kamaszlány egy utazóláda segítségével helyet cserél. Bővebb információk a Franciaintezet.hu weboldalon találhatók.

Kapcsolódó írásaink

Házvezetési leckék kezdőknek és haladóknak

Ā10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál. Martin Provost filmje finom abszurditással, nem didaktikusan közelít a női egyenjogúság kérdéséhez – Juliette Binoche tüneményes mintafeleséget játszik