Kultúra

Májusban nyílik a velencei biennálé

Hogyan fogunk együtt élni?

Május 22-én nyílik meg a koronavírus-járvány miatt 2020-ban elhalasztott 17. Velencei Építészeti Biennálé, szigorú járványvédelmi intézkedések mellett.

Az építészeti biennálé fél éven át, november 21-ig várja majd a látogatókat – jelentették be a szervezők. Hashim Sarkis libanoni–amerikai építész, az idei biennálé főkurátora az MTI szerint közölte: nem változtatott az eseménysorozat koncepcióján, noha a How will we live together? (Hogyan fogunk együtt élni?) mottó a világszerte bevezetett karanténintézkedések miatt többletjelentést kapott. A főkurátori koncepciót az emberiség által megoldandó nagy kihívások, a klímaváltozás, a migráció, a politikai polarizáció és a növekvő etnikai, szociális és gazdasági egyenlőtlenségek ihlették.

Éppen ezek a jelenségek vezettek a mostani világjárványhoz is, hangsúlyozta Hashim Sarkis. Újdonság, hogy közvetítik a kiállítás építését, de a szervezők felhívták a figyelmet az építészeti és a táncművészeti biennálé közötti együttműködésre, valamint a számos kísérőprogramra is, amelyek még a november 21-i zárással sem érnek véget. A magyar pavilonban Kovács Dániel és Szabó Levente kiállítása a regionális építészeti identitás újrafogalmazására tesz majd kísérletet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom