Kultúra

Készül a Nyári Tárlat Szegeden a REÖK-ben

Virtuális kiállítás

Rekordszámú, csaknem ezer alkotás érkezett a 41. Nyári Tárlatra, amelyet májusban online rendez meg a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) – tájékoztatta Izsák Bernadett sajtóreferens kedden az MTI-t.

A virtuális tárlat nem szokatlan a REÖK történetében. A pandémia miatt a tavalyi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásai is az online térbe költöztek. Az élmény ezúttal sem sérül, hiszen a webes felület a REÖK termeinek különleges atmoszféráját igyekszik átadni. A nevezett pályaművek közül négytagú szakmai zsűri választja ki a napokban azokat az alkotásokat, amelyek a tárlat végleges anyagát adják.

A kiállításon ebben az évben is láthatók majd meghívott művészek alkotásai, így mások mellett Aknay János, Szüts Miklós, Nagy Gábor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet, a szegediek közül pedig Sejben Lajos, Henn László András és Popovics Lőrinc képei. A beválogatott alkotások teljes listája várhatóan a www.reok.hu weboldalon tekinthető meg április végén. Az első Nyári Tárlatot Szegeden 1962-ben rendezték meg, majd a nyolcvanas évektől – a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva – kétévente szervezik meg.

Kapcsolódó írásaink