Kultúra

Pályázat kortárs költőknek

A magyar költészet napján indított pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága a 30 év alatti kortárs költőknek - tájékoztatott sajtóközleményében a szaktárca. A téma a pandémia megélése, hatása az egyéni, családi és közösségi életre, illetve a járvány utáni újranyitás tervezett vagy remélt változásai.

Pályázat kortárs költőknek
A téma a pandémia megélése, hatása az egyéni, családi és közösségi életre
Fotó: MH

A Köszönjük, Magyarország! program keretében indított pályázat célja a kortárs költők inspirálása. A kiírás szerint bárki versenybe szállhat verseivel, aki 1991. április 11-e után született.

Mint a közleményben fogalmaznak, a költők mindig is az aktualitások, a megélt történelmi és élethelyzetek híradói, megéneklői voltak. Ahogy az elmúlt századokban is, ugyanígy van ez ma is, kortársainkkal.

A pályázatra beadott költemények témája a pandémia alatt megélt benyomások, tapasztalatok, megfigyelések és érzések lehetnek, illetve a járvány utáni újranyitás tervezett vagy remélt változásai.

A pályázaton induló alkotók pályázatonként egy művel nevezhetnek. A rangos irodalmárok által zsűrizett pályázaton összesen 30 fiatal tehetség nyerhet egyenként 300.000 forintról szóló szerződést. A pályaműveket 2021. április 30-ig lehet beadni.

Kapcsolódó írásaink