Kultúra

Átadták az EMKE-díjakat Kolozsvárott

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) évente díjazza azokat, akik hozzájárultak az erdélyi közművelődési élet fellendítéséhez.

Átadták az EMKE-díjakat Kolozsvárott
Átadták az EMKE-díjakat Kolozsvárott
Fotó: MTI/Kiss Gábor

Az 1885-ben Kolozsvárott alapított, majd 1991-ben Brassóban újjászervezett EMKE egyik fő célkitűzése a szórványosodás megállítása. A tizenegy elismerést szombaton a kolozsvári alsóvárosi református templomban adták át. A kitüntetettek közt volt mások mellett Böjte Csaba ferences szerzetes, aki Gróf Kun Kocsárd-díjat vehetett át, Nagy Csongor Zsolt színművész pedig Kovács György-díjat kapott. Életműdíjjal idén Bágyoni Szabó István költőt, Bodor Ádám írót és Muzsnay Árpád művelődésszervező tanárt tüntették ki.

Kapcsolódó írásaink

„Az embert kell védenünk, ha a kultúrát akarjuk védeni”

ĀA magyar kultúra napja. Hoppál Péter miniszteri biztos: A kulturális alapellátásban 2014 óta azon dolgozunk, hogy közösségi-közművelődési szakembereket képezzünk, és a hozzáférést anyagi szempontból is biztosítsuk a legkisebb településeken

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom