Kultúra

Magyar koprodukciót forgalmaz a Focus Features

A Mrs. Harris Goes To Paris-t Budapesten forgatták

A Nemzeti Filmintézet (NFI) arról tájékoztatta lapunkat, hogy az élvonalbeli Focus Features lett a Lesley Manville, Isabelle Huppert és Lambert Wilson főszereplésével, az NFI támogatásával készült Mrs. Harris Goes to Paris című film világforgalmazója.

A Hero Squared koprodukciójában készült angol–magyar alkotás negyven napig forgott a fővárosban, például a Kincsem parkban, az Andrássy úton vagy a Kálmán Imre Teátrumban. Gyártásában mintegy százhetven hazai szakember vett részt.

Amint azt Káel Csaba kormánybiztos kiemelte, az NFI elsődleges célja a járvány okozta nehéz helyzetben, hogy a filmiparban dolgozó mintegy húszezer hazai szakember számára folyamatos munkalehetőséget biztosítson, ezért tavaly több magyar részvétellel készülő nemzetközi koprodukció gyártását is támogatta. Azt is hozzátette, a jó hírű magyar szakembereknek sokrétű lehetőségeket kínálnak a koprodukciók, ahol kreatív pozíciókat tölthetnek be. A Paul Gallico azonos című regényéből készült film címszereplője londoni takarítónő, aki az 1950-es években egy Dior-ruháért Párizsba utazik.

Kapcsolódó írásaink

Egyetlen szabály

Ā„Emlékezetpolitikailag is fontos lenne feldolgoznunk Trianont” – nyilatkozta lapunknak Fonyódi Tibor, a Nemzeti Filmintézet forgatókönyv-fejlesztési igazgatója, az SzFE osztályvezető tanára