Kultúra

A Köszönjük, Magyarország! program sikeres volt és folytatódik

Egymillió néző

A színházi világnap alkalmából Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára bejelentette, folytatják a munka és jövedelem nélkül maradt művészeket illetve a művészi élmények , programok nélkül maradt közösségeket támogató Köszönjük, Magyarország! programot.

Az államtitkár hangsúlyozta, az egymilliárd forintos keretösszegű program első üteme sikeres volt, a tavaly nyári időszakban távoli kistelepülésekre is olyan minőségi kulturális produkciók juthattak el, amilyenre korábban nem volt példa. Fekete Péter kiemelte, a Köszönjük, Magyarország! program második ütemében ötszázezer forintra emelik azt az összeget, amelyet a munka nélkül maradt művészek igényelhetnek. Cserébe vállalniuk kell, hogy amint lehetséges, hat-tíz alkalommal fellépnek országszerte.

„Ha valakik képesek az élet újraindításában segíteni, akkor azok a kulturális szféra dolgozói” – emelte ki az államtitkár. A Köszönjük, Magyarország! program második ütemét a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. bonyolítja le. Az első szakaszban kétezer-nyolcszáz független előadóművész nyert ezerhétszáz különböző egyéni és csoportos előadás megvalósítására támogatást. Az ezerhatszáz regisztrált helyszínen eddig négyezer-ötszáz program valósult meg mintegy egymillió néző részvételével.

Kapcsolódó írásaink