Kultúra

Harag György legendás előadásai az Uránia Filmszínház műsorán

Sütő Andrástól Csehovig

Színház Tele Vízióval címmel mutatja be pénteken kezdődött, hatrészes vetítéssorozatában a romániai és erdélyi magyar színjátszás emlékezetes előadásait az Uránia Nemzeti Filmszínház és a román TVR Nemzeti Tévészínház.

A program során archív felvételről olyan rendezők munkái is a közönség elé kerülnek, mint Harag György, Vlad Mugur vagy Jurij Kordonszkij. Az Uránia tájékoztatása szerint a nézők olyan társulatok előadásainak lehetnek tanúi, mint a hetvenes évek Kolozsvári Állami Magyar Színháza, a Kolozsvári Nemzeti Színház vagy a bukaresti Bulandra Színház.

A június 30-ig tartó sorozat a színházi világnap előestéjén Sütő András Csillag a máglyán című darabjának legendás, 1977-ben rögzített, Harag György rendezte kolozsvári előadásával vette kezdetét, de később az általa színre  vitt Cseresznyéskert is látható lesz. Az első két vetítés online valósul meg, a többi előadást a szervezők a járványügyi intézkedésektől függően már mozivásznon szeretnék bemutatni. A vetítések időpontjáról az Uránia Nemzeti Filmszínház honlapján lehet tájékozódni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom