Kultúra

Megvan a Móricz- és Örkény-ösztöndíjasok névsora

Irodalmi támogatás

Megjelent a fiatal íróknak és irodalmároknak, valamint drámaíróknak szóló Móricz Zsigmond- és Örkény István-ösztöndíjak 2021. évi nyerteseinek névsora.

A Petőfi Irodalmi Múzeum által meghirdetett ösztöndíjak célja, hogy segítséget nyújtsanak tehetséges alkotóknak a pályakezdéshez. A Móricz Zsigmond-ösztöndíj a fiatal írókat segíti szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti művek létrehozásában, az Örkény-ösztöndíj célja, hogy új magyar színművek létrejöttét támogassa – közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum az MTI-vel.

A Móricz-ösztöndíj idei nyertesei Biró István, Biró Zsombor Aurél, Élő Csenge Enikő, Gódza Csilla Boglárka, Hegedüs Veronika, Horváth Florencia Dorina, Jánoki-Kis Viktória, Kertész Dávid, Locker Dávid Mátyás, Nagy Lea, Regős Mátyás, Székely Márton Áron és Székely Zoárd. Örkény- ösztöndíjban részesült Darvasi Áron Sündisznótánc, Horváth János Antal Csak egy kis munka, Kondacs Gergely Pál Bunker és Szabó Róbert Csaba Szeptember végén című pályaműve.

Kapcsolódó írásaink

Pillanatnyi vers

ĀViola Szandra: A kollektív tudás és tudattalan meséinkben, népszokásainkban és az irodalom egészében megmutatkozik, abból könnyebben kiolvasható