Kultúra

A férfiélet stációi a Bartók in Motion koncertszínházi estjén

Jubileumi kórushangverseny

Bartók Béla születésének 140. évfordulója alkalmából március 25-én a Hagyományok Házában a Bartók in Motion című, hetvenperces koncertszínházi előadáson a Szent Efrém Férfikar nyolc énekese mellett népi fúvós hangszereken közreműködik Szokolay Dongó Balázs.

A jubileumi műsorban Bartók férfikarai és a kompozíciókban felhangzó népdalok egy férfi életének állomásait, lelki stációit végigkísérő történetet mesélnek el. Az eszméléstől a nőkkel való találkozásokon át a küzdelem, a visszatekintés és a halál mérföldköveiig ívelnek a felvillanó zenés pillanatképek.

A darabot Bubnó Tamás Liszt-díjas, érdemes művész koncepciója alapján alkotta meg a Szent Efrém Férfikar. A produkció bemutatóját 2020. szeptember 26-ra New Yorkba tervezték, és a zeneszerző halálának 75. évfordulóján és életének utolsó helyszínén mutatták volna be.

A járványhelyzet miatt azonban Bartók születésének 140. évfordulóján a Hagyományok Házában online közvetítés formájában valósul meg a premier. A Bartók in Motion című koncertszínházi előadással a Szent Efrém Férfikar célja, hogy ezeket a kevésbé ismert remekműveket is élvezetesen, mindenki számára befogadható módon mutassa be.

Kapcsolódó írásaink

Áprilisban indul a Bartók-tavasz programja

ĀKülönleges élmény a fesztiválon: az oxfordi Sheldonian Theatre koncertterméből Sir John Eliot Gardiner és az English Baroque Soloists & Monteverdi Choir fog játszani