Kultúra

Az emlékév végén meghirdették az online Vörösmarty-versmaratont

Videószavalatokat várnak

 A Vörösmarty-emlékév alkalmából a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola és a Vörösmarty Emlékház meghirdette az online Vörösmarty-versmaratont.

Az emlékév végén meghirdették az online Vörösmarty-versmaratont
Vörösmarty Mihály
Fotó: Wikipedia

A pályázóktól beérkező versmondós videókat összefűzik majd egyetlen felvétellé, és az emlékév záróeseményével együtt, a magyar költészet napján, április 11-én teszik közzé a főszervezők médiafelületein – olvasható a Vörösmarty Emlékház közleményében.

A koronavírus-járvány miatt virtuálisan bonyolították le a költő születésének kétszázhuszadik évfordulója alkalmából gyerekeknek rendezett rajzpályázatot és a versünnepet is. A Vörösmarty-emlékév zárórendezvényére idén április 11-én kerül sor internetes formában, közismert előadóművészek és a versünnep díjazott­jainak közreműködésével. Hogy minél több versszerető, kreatív embert vonjanak be az emlékév és Vörösmarty ünneplésébe, a szervezők az ünnep záróakkordjaként online versmaratont hirdetnek.

Azt kérik a jelentkezőktől, hogy rögzítsék videó­ra kedvenc Vörösmarty-versüket, és az elkészült alkotásokat juttassák el a szervezőknek április 6-ig. Az idei költészet napján lezáruló Vörösmarty-emlékév 2020-ban kezdődött. A Szózat – második himnuszunk – költőjének neve szorosan összekapcsolódik Kápolnásnyék és a Velencei-tó térségével, hiszen Vörösmarty Mihály itt született, és élete végén is erre a vidékre tért vissza, ezért a születésének jubileuma alkalmából rendezett, programokban gazdag emlékév is innen indult el.

Kapcsolódó írásaink