Kultúra

Virtuális forradalmi barangolások Pest-Budán

Múzeumi kalandok

Naponta új forradalmi videóval segíti az ünneplést szombat és hétfő közt a Nemzeti Múzeum Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán.

Az intézmény közleménye szerint minden napra tartogatnak egy történetet, amellyel bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a reformkor és forradalom mindennapjaiba, jelentős eseményeibe. A Petőfi a Nemzeti Múzeumnál: a meg nem történt szavalás esete, a Nők a reformkorban és A forradalom hajnalán című kisfilmek mind a márciusi események egy-egy szegmensét mutatják be.

Ezen túl online tárlatvezetésre is hívják azokat, akik a járványügyi korlátozások betartása mellett felelevenítenék a reformkor vívmányait, végigkísérnék a forradalmi ifjúságot március 15-e napján, és felidéznék a szabadságharc eseményeit. Regisztrálni a honlapon lehet, további információ a [email protected] címen kérhető. A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) online múzeumpedagógiai felületén pedig bebarangolható az intézmény nemrég újrarendezett állandó tárlata.

A „Ki vagyok én? Nem mondom meg” – Petőfi választásai című kiállítás kronologikusan vezeti végig a látogatót a költő életén úgy, hogy ne a tankönyvi Petőfi, hanem egy szenvedélyes, szeszélyes, impulzív személyiség képe rajzolódjon ki a látogatók előtt.

Kapcsolódó írásaink